День села - це свято єднання. Саме в такі моменти пробуджується у серцях любов до своєї малої Батьківщини, ми сповнюємося відчуттям єдиної родини. День села пов’язує минуле, сьогодення та майбутнє. Історія кожного населеного пункту є часточкою історії нашої громади, а цю історію люди творять щоденною тяжкою працею. Адже життя на селі щодня ставить перед ними багато непростих питань, які потребують вирішення. І щоденна праця, відданість та любов до рідної землі заслуговують на глибоку повагу.

Кожен населений пункт Михайлівської об`єднаної територіальної громади має свою історію, видатних та працьовитих односельчан. І приводом згадати цю історію та відзначити поважних людей, і здобутки громади за рік є відзначення Дня села.

Так, 12 жовтня завершенням відзначення родинних свят населених пунктів Михайлівської об`єднаної територіальної громади стало святкування Дня села Михайлівка.

За доброю традицією урочисті заходи розпочалися з української пісні про село Михайлівку, слова та музику до якої написала Світлана Бондаренко, жителька села Михайлівка.

Запашним українським короваєм зустрів михайлівчан та гостей свята голова Михайлівської об`єднаної територіальної громади Максименко В.П., який побажав селу розквіту, михайлівчанам міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Сільський голова Максименко В.П. вручив Подяки сільської ради за активну участь у соціально-економічному розвитку громади та надання допомоги в організації свята Дня села керівникам сільськогосподарських товариств Москалику Ю.Ю. та Дубині Г.В., приватному підприємцю Прудкому Р.І., засновнику ТОВ «Соната - ОІЛ» Бурлаю Б.В. Також відзначив Подяками та Грамотами жителів села за їх активну життєву позицію, участь у культурно-освітньому та громадському житті села: настоятеля Михайлівської православної церкви Нідзельського О.А.; директора Михайлівської спеціальної загальноосвітньої школи - інтернату Могилея В.С., керівника Народного самодіяльного духового оркестру Михайлівського будинку культури Крупського П.А.; пенсіонерів Вариводу Г.Я., Запотоцького О.С., Луценка А.Д.; капітана футбольної команди села Михайлівка за перше місце у відкритому чемпіонаті м. Сміла з футболу серед аматорських команд та вагомий внесок в розвиток футболу села Михайлівка Виноградова Є.О.

Добрі слова привітань та цінні подарунки з рук сільського голови отримали: батьки 9 маленьких жителів села, які народилися в цьому році Колос І.П., Швець Є.О., Трухін Д.Г., Гончаренко Е.В., Гудименко А.В., Шляхта Н.Є., Партенадзе О.Н., Острик П.М. та Кузуб А.О.; дві подружні пари, які стали на весільний рушник Легоша О.Є. і Легоша Д.О. та Кулакевич П.П. і Кулакевич А.А.; довгожитель села Михайлівка, якому в цьому році виповнилося 100 років Лівецький Д.І.; іменинники, які святкують День народження у День села Дяченко Н.В., Мосін М.М., Назаренко В.П. та Спас В.О.; найстаріша подружня пара Апілат М.П. та Апілат Н.П.; Матері-Героїні Гудименко Л.І., Кузуб Г.А. та Бичок В.Г.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю в роки Другої світової війни та в сьогодення, виборюючи незалежність України на Сході держави.

Художній колектив Михайлівського будинку культури та учні Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів вітали земляків чудовими піснями, хореографічними композиціями, поетичними рядками та гумором.

Традиційно почастували михайлівчан та гостей свята козацьким кулішем та українськими варениками.

Розвагою для наймолодших гостей свята стали: дитячий майданчик, стрибки на батуті, стрільба в тиру. Дітей почастували солодкими напоями та морозивом.

Сподіваємось, це свято стане гарною традицією, яке збиратиме у дружнє коло всі сім’ї та родини Михайлівської об`єднаної територіальної громади.

Свято видалось на славу