06 жовтня 2016 року на території Михайлівської сільської ради Кам`янського району біля Обеліску Слави, що в центрі села зібралося більше 100 Михайлівчан на відкриття меморіальної стели, встановленої на честь наших українських героїв : Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників антитерористичної операції на Сході України.

Михайлівчани зібралися на цьому святому місці щоб вшанувати пам`ять тих людей, які до останньої хвилини життя захищали нашу рідну землю.

Ініціатором встановлення меморіальної стели був житель села Михайлівка, депутат сільської ради Скородід Микола Іванович, який особисто провів збір коштів на її встановлення. На його пропозицію відгукнулися всі жителі села, керівники та працівники районних установ, приватні підприємці, сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, які надали посильну грошову допомогу. Всього зібрано коштів на встановлення меморіалу 25000 гривень і 8000 гривень виділено із сільського бюджету, які витрачено на облаштування території біля меморіалу, а саме на тротуарну плитку.

На урочистих заходах перед жителями села виступив Михайлівський сільський голова Максименко В.П., який на закінчення побажав всім мирного неба та закінчення бойових дій на Сході України, щоб самопожертва наших Героїв не стала даремною, щоб все таки всі ми жили в тій Україні, про яку вони мріяли, і за яку віддали найдорожче – своє життя.

Також виступили представники району : голова районної ради Сундуков С.О., перший заступник голови Кам`янської районної державної адміністрації Солошенко Б.М., депутат сільської ради Скородід М.І.

Зі словами вдячності виступили учні Михайлівської загальноосвітньої школи, учасники гуртка «Пам`ять».

Вшанували Героїв Небесної Сотні і всіх українців, які загинули в зоні АТО, які віддали життя за самостійність, цілісність і незалежність України хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної стели.

Отець Олександр настоятель Михайлівської православної церкви Київського патріархату провів обряд освячення меморіальної стели.

На завершення пролунала пісня «Пам`ятаймо» на слова Вадима Крищенка, на музику Михайла Брунського у виконанні Віталія Кононенка, художнього керівника Михайлівського будинку культури.